EGÉSZ ÉVBEN FOGADUNK VENDÉGEKET!

ÁLTALÁNOS INFÓK

A szálláshely típusa magánszálláshely ! 

A magánszálláshely fogalma:  amely az a nem kizárólag szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából, magánszemély vagy egyéni vállalkozó által hasznosított lakás vagy üdülő, illetve azok egy lehatárolt részének és hozzátartozó területének hasznosítása, ahol a szobák száma legfeljebb nyolc, és az ágyak száma legfeljebb tizenhat.

Az apartman jelentése :

Az apartman eredeti jelentésében gazdagon felszerelt, igényesen berendezett lakosztályt, lakást jelent. Ma elsősorban az idegenforgalomban találkozunk ezzel a kifejezéssel. A nyaralók körében népszerű szálláshelynek számít az apartman, ugyanis például lehetőség van benne főzni és gyakran olcsóbb, kényelmesebb, mint egy szállodai szoba.Többféle típusát is megkülönböztetik az apartmanoknak, attól függően, hogy mekkora méretűek, hány szobájuk van, milyen felszereltségűek.Apartman-típusok:• Stúdió apartman: egy kis alapterületű apartman, mely leginkább egy garzonlakásra emlékeztet. Ennél az apartman-típusnál egy légtérben találjuk meg a nappalit, a hálószobát, a konyhasarkot és a legtöbb esetben egy leválasztott fürdőszoba is tartozik hozzá.• Többszobás apartman: alapterülete jóval nagyobb, gyakran van különálló előszoba-, nappali-, és étkező része, továbbá tágasabb a konyhafülkéje és a fürdőszobája, valamint egymástól elkülönített hálószobái vannak. Általában önálló épületként találkozhatunk vele, családok számára lehet ideális szálláshely.• Apartman hotel: ebben nem tipikus szállodai szobákat találunk, hanem kisebb-nagyobb apartmanokat. Ha ilyen típusú apartmanban szállunk meg, akkor igénybe vehetünk különböző szállodai szolgáltatásokat.Az apartmanok egyes helyiségei bútorozottak, továbbá találhatunk bennük televíziót, rádiót, telefont, hűtőszekrényt, minibárt, konyhai felszereléseket, akasztókat a szekrényben, széfet, légkondicionálót, wifit, pótágyat, a szállásadók pedig általában biztosítják az ágyneműt, a törülközőt, a higiéniai-papírt és a szappant. A legtöbb apartmanhoz erkély, terasz, esetleg kisebb udvar- vagy strandrész és saját parkoló is tartozik.

Miért jobb a apartman a szállodánál? 

Az egyik legfontosabb, hogy sokkal inkább otthonosan tudjuk érezni magunkat egy apartmanban! Arra az egy hétre a mi lakásunk:)) • Nem kell senki máshoz alkalmazkodnunk, hisz csak mi vagyunk. • Akkor kelünk amikor akarunk, mert nem kell időre "sietnünk" reggelizni, vagy vacsorára mindenképp hazaérni. • Akár lehet olcsóbb is, ha barátokkal egy apartmanba megyünk, és elosztjuk a napi árat többfelé!• Van "saját" konyhánk, és ha éppen megéhezünk, vagy kedvünk szottyan valamit alkotni, van erre is a lehetőség. Ami azt is jeleni, hogy magunk vihetjük a hétre az alapanyagokat, ez sem egy utolsó szempont.• Nem vagyunk korlátozva abban sem, hogy mennyi cuccot vigyünk magunkkal. Akár vihetjük a kedvenc vizaeszközeinket is magunkkal, amik nagyon jól jönnek a parton majd: napozót, matracot, hűtőtáskát, stb.... erre nem biztos, hogy lehetőségünk lenne egy szállodai szobában.• Az érkezés vagy a távozás időpontját jobban tudjuk variálni, hiszen egy apartmanban a szállásadó jogköre ez, és sok esetben tapasztaltuk, hogy nagyon rugalmasak tudnak lenni.